Week 19. Excursie!!!!

Afgelopen week was een gewone werk-vanuit-huis week. Maar we zijn wat meer de deur uit geweest. Cristina heeft een paar dagen interviews buiten de deur gedaan – met masker natuurlijk. En we hebben een morgen in het kantoor van Osa Conservation gewerkt.

Belangrijk nieuws is ook dat we de grootste kakkerlak ooit door een van ons waargenomen hebben waargenomen. Misschien wel 15 centimeter lang. Hij vloog wat vreemde rondjes boven het gras voor hij op een deur landde en daarna doorvloog naar de vloer van het terras. Kakkerlakken zijn gewoonlijk heel snel en slaan snel op de vlucht maar deze niet. Ik vermoed dat ie dronken was van een wel heel overrijpe ananas die we op de composthoop hadden gegooid. Omdat hij, of zij, buiten bleef is de killer-flipflop er niet aan te pas gekomen.

Onze huisbewaarder laat een huisvoor zichzelf en zijn gezin bouwen, een eindje terug richting de hoofdweg. Dat gaat waanzinnig snel. Op een dag word al het materiaal afgeleverd, als een soort bouwpaket en vervolgens duurt het twee weken voor het klaar is. Hier zijn de eerste beelden. Helaas ging het zo snel dat ik de eerste paar bouwdagen gemist heb. Klik op een foto voor een vergroting en vervolgens de pijl naar links of rechts voor de vorige of de volgende.

Afgelopen weekend hebben we achter de computer doorgebracht. Veel blogs geschreven of afgerond. Die komende de komende dagen on-line. Cristina heeft daarnaast aan haar werk-website gewerkt. Ik realiseerde me dat als ik vanaf volgend jaar meer databases wil maken en wellicht een bedrijf wil beginnen ik beter nu al aan de weg kan gaan timmeren. Dus ik ben er een blog over begonnen op mijn website.

Want we hebben de smaak van het bloggen helemaal te pakken, zoals je gemerkt hebt. Afgelopen week zijn we de grens van 10.000 views gepasseerd en een week daarvoor de eerste 50 ‘volgers’.

Dan de uitsmijter voor vandaag : we zijn weer op excursie!!!! Eieieieieindelijk. En wel naar Zancudo, schuins tegenover aan de overkant van de Golfo Dulce. Een typisch oord van vakantiehuizen, hotels, Airbnbs, en vissers. We zijn hier zodat Cristina en haar begeleider vissers kunnen interviewen en ik mocht mee! En Matilda ook! Terwijl zij de hort op zijn voor de interviews, zit ik hier op het terras achter m’n laptop met uitzicht over palmen, de Stille Ocean, De Golfo Dulce en het schiereiland van Osa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.