Week 17. Een sociaal leven

We hebben een sociaal leven. Dat is het grootste nieuws van deze week. Ja, we bloggen er op los en hebben gisteren maar liefst de 50ste volger gekregen. En we emailen en skypen en whatsappen met familie en vrienden. Wat dat betreft komen de routines van Lund weer terug, zeker nu we ontdekt hebben dat dat best gaat met mobiel internet. Maar wat ik bedoel is dat we nu ook het begin van een sociaal leven in Costa Rica hebben. We hadden namelijk bezoek! Jawel!

Het was een lunch bezoek, want we mogen ‘s avonds nog steeds geen auto rijden. We hadden een van onze collega’s van Osa Conservation uitgenodigd. Met z’n drieën hebben we een typisch Mallorcaans gerecht gemaakt : ‘coca de trempo’ en coca met spinazie. Gecombineerd met Costa Ricaanse patacones – gebakken half-rijpe banaan. Allemaal erg lekker en het ene iets meer vullend dan het ander. Daarna een wandeling in het bos. Ons bezoek – ik mag geen namen noemen, helaas – was onder de indruk van het huis (wij ook) en vond het kleine bos geweldig (wij ook). De tijd vloog om. Toen we terugkwamen van de wandeling door het bos was het al bijna zes uur! We gaan zoiets vast vaker doen.

Ander goed nieuws is dat we zoiets binnenkort ook vaker kunnen gaan doen. Vandaag maakte het Costa Ricaanse Ministerie van Gezondheid bekend dat de komende anderhalve maand, de meeste Corona maatregelen stapsgewijs worden ingetrokken. Met andere woorden, het zit er dik in dat we binnenkort het Nationale Park Corcovado weer in kunnen. Het park gaat de 16e weer open, maar mag slechts 50% van de capaciteit gebruiken. Cristina is meteen aan de slag gegaan, zoals je je vast kunt voorstellen. We willen proberen om met een boot naar het bezoekerscentrum in het midden van het park aan de kust te bereiken. Je leest er ter zijner tijd vast meer over.

Cristina en twee collega’s van Osa Conservation zijn afgelopen week druk bezig geweest met interviews. Die mochten ze doen als ze voldoende afstand hielden en mondkapjes droegen en zo. Het liep niet storm, dwz veel van de genodigde vissers kwamen niet opdagen, maar uiteindelijk voldoende voor een goed begin.

Dat was het voor deze week. We hebben van verschillende kanten gehoord dat jullie – ons zeer gewaardeerd publiek – onze productie van blogposten niet bij kunnen houden. Dus ik probeer het wat korter te houden. Dat wordt ons ook aangeraden door de bloggers die over bloggen bloggen. Want die zijn er natuurlijk ook. Ik vraag me af of er ook bloggers zijn die dáár dan weer over bloggen …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.